• @Bitter
    link
    Svenska
    16 months ago

    Rasmus Fleischer hade en diskussion på Twitter om detta med AÅA. Det var väl i samma veva folk massutvandrade från Twitter till bl a Mastodon. Men känns som Mastodon förlorade och de som inte hänger kvar på Twitter är på Bluesky och Threads numera. Mastodon är för rörigt för att slå igenom.

    Sen är det ju som @Anders_S@aggregatet.org säger. Propaganda och utåtriktad diskussion måste föras där folk hänger mest. Interndiskussion måste ske på plattformar man själv kontrollerar.

    • @Anders_SA
      link
      Svenska
      26 months ago

      Håller delvis med. Men. Jag är på både Threads och Bluesky, Bluesky är dödens tråkigt med en massa journalister. Som Twitter när det var nytt. Threads är nerlusat med värdelösa poster från Instagramkonton med unga kvinnor ungefär som de där konstiga kontona på X med kvinnonamn som gillar allt möjligt som skrivs. Botkonton helt enkelt. Fediversum blir förmodligen vinnare i längden (i alla fall i Europa) då EU pumpar in pengar i programutveckling och dessutom driver igenom lagstiftning som gynnar Fedi. Det finns en anledning till att Meta anpassar Threads till Fediversum. Mastodon blir kanske inte segraren men Fediversum blir det förmodligen.