Medlem i Konstellationen, Socialistisk Politik och Vänsterpartiet. Skribent på flera egna bloggar och I Magasinet Konkret.
Nej det är de inte. Det är ett schweiziskt företag som ägs av en stiftelse. Bolaget och stiftelsen grundades av anställda på CERN.
Däremot har VD:n gjort en del märkliga uttalanden. Men. De har inte gett nåt stöd eller några pengar till Trump.
Har förstått att det är så, men det går att kommunicera med vanliga mejladresser om jag förstått det rätt.
Ja. Det vore verkligen bra. För ska vi få folk att använda sajten måset de använda den rätt så de har nytta av den.
Coop är ju ingen storkapitaliskedja. Men de är idag ofta dyrast. De har inga utomstående kapitalintressen som äger butikeran utan det är i de flesta ekonomiska föreningar som äger dem (ibland indirekt via ett bolag).
Cirka 60 av Coops butiker är äkta koopearitv där medlemmarna faktiskt har inflytande. De som sköts och ägs av franchisetagare är ofta de mest lönsamma. Det finns också många Coop-butiker som inte ägs av nån förening alls utan av ett bolag (de gamla nettobutikerna).
Råkade komma åt upp-pilen. Eftersom det var jag som också skrivit inlägget blev det minus 2.
Jag är inte så negativ till flashback förutom att modereringen ofta är usel. Men för den som skriver om brott är Flashback ett nödvändigt ont. Det går inte att lita på vad polisen söger officiellt. Förr i tiden lyssnade kriminalreportrar på polisradion men det går ju inte numera. Nu är det Flashback som gäller ihop med sajter som hitta.se, ratsit, merinfo, mrkoll, allabolag etc,
Det är så det går till på Flashback. Det spekuleras fritt. Många har alltid svårt att acceptera nrä det snabbt kommer fram ett svenska namn. Då måste de föreslå en ,assa andra namn. Invandrarnamn.
Flashback kraschade. https://blog.zaramis.se/2025/02/07/flashback-kraschade-efter-orebroskjutningen/
Jag följde det hela i realtid på flashback. Namnet på den misstänkta skytten hittade redan på kvällen efter skjutningen. Att han hade vapenlicens fö rjaktvapen och att det rörde sig om ett automatvapen kom snabbt också fram i vanlig media. Därefter sökte någon fram ett konto på Facebook för en man vid samma namn som jagade och hade ett sådant vapen. Det ifrågasattes att det var den skyldiges konto men ingen (förutom jag och en del andra nyhetsjägare och journalister) på flashback läser en hel tråd. Framförallt inte en tråd med 1000-tals kommentarer. Följaktligen tog en del personer utpekandet som en sanning och nån lade ut det som en sanning på X. Och därefter var det kört för det spred sig då som en löpeld på sociala medier. Men när mannen själv gick ut och sa att han levde så dog det.
Det är skitknöligt. Både Lemmy och Mastodon har impelmenterat ActivityPub (AP) på märkliga sätt. Det är vad som ställer till problem. När det gäller en användaridentitet i Fediversum så finns det när det gäller programvarorna Friendcia, Hubzilla och Streams. De använder dock ett annat protokoll än AP för det. Ett arbete pågår för att det ska kunna finnas i hela Fediversum via AP. Men även om det fanns skulle Lemmy och Mastodon fungera dåligt ihop. Även många andra programvaror fungerar dåligt ihop med Mastodon. Problemet finns hos Mastodon och deras implementering av AP.
Om ni vill skapa ett pixelfedkonto gör det på pixelfedsweden.se, pixelfed.global, pixelfed.dk, pixey.org eller gram.social. Pixelfed.social är överbelastat.
Det funkar inte heller att kommentera fram och tillbaks. Så ganska oanvändbart, men det går i alla fall att starta en tråd på Mastodon. Nog testat för idag.
Nej, det gjorde det inte.
En kommentar på aggregatet kanske fungerar i alla fall.
Det funkar inte att kommentera i Mastodon på en kommentar här (aggregatet).
Lemmy och Mastodon. Det bästa är att börja på Mastodon och skriva Lemmygemenskapen en vill att det ska hamna i meddelandet. Som jag gjorde här: https://aggregatet.org/post/791207. På mitt Spejsetkonto syns det hurjag gjorde där. Observera att adressen till gemenskape ska skriva på Mastodonsätt. Problemet är att allt en skriver hamnar i rubriken. Så en får börja med en rubrik. Men allt som skrivs i denna gemenskap hamnar på Mastodon också. Men jag vet inte om kommentarer på Mastodon syns här.
Jag har konton både här och på feddit.nu. Postar en del länkar till min blogg (några få länkar varje vecka). Diskuterar med folk då och då och följer gemenskaper på flera andra Lemmyinstanser för upplsg till saker att skriva om på bloggen. Jag följer dem i huvudsak från detta konto och inte från Feddit.nu. Fedditkontot ser jag som min bloggs konto och detta som mitt privata (precis samma uppdelning som jag har på Mastodon, privat på Spejset. bloggen på Mastodon.nu). Men det är mer aktivitet här på Aggregatet än på Feddit.nu trots fler användare på det sistnämnda.
På Feddit skrev jag att det beror på Flashback och att det överhudtaget finns fler finländare i fediversum än svenskar. Andra personer menade att det beror på att Fediversum och eller Lemmy i Sverige är för mycket vänster.
Fripost, Konstellationen och Friprogramvarusyndikatet är ju de rimliga organisationerna för att skapa och samordna något sådant. Ni kan nog glömma Studieförbunden (inga pengar och de bekämpar nedslärkningar) och SVEROK då de knappast har tid eller intresse för nåt sånt. Friprogramvarusyndikatet erbjuder ju dessutom redan den typen av lösningar. https://www.friprogramvarusyndikatet.se/