Det blev mycket konstigt på första maj. Två nästan okända personer talade på Vänsterpartiets demonstration i Stockholm. Istället talade både Jonas Sjöstedt och Nooshi Dadgostar på demonstrationen i Göteborg. Sjöstedt höll ett mycket bra tal medan Dadgostar höll ett tal som de flesta inte ens fick en chans att höra.

  • @Anders_SOPMA
    link
    Svenska
    25 months ago

    Jag tillsammans med fler andra kamrater från SP fick ingripa för att mota bort bilar tillsammans med polisen. Några demonstrationsvakter sågs i det läget inte till. Och bara en kvinnlig polis som skötte sitt arbete utmärkt. Sen sprang jag ifatt en större banderoll vid en stor lucka i demon och fick dem att börja gå långsammare, trots att demoledningen beordrat dem att gå ännu fortare. Och fick snart stoppa bilar igen. Jag kan säga att jag var redigt förbannad. Speciellt när jag fick reda på att de gick så fort för att Dadgostar hade gjort upp om en tid med SVT.

    • @nukem
      link
      Svenska
      15 months ago

      Så får det inte gå till! Skönt att polisen hjälpte till i det läget. Har hört skrämmande om hur polisen betett sig med just trafiken ifrån andra delar av landet. Att media ska bestämma takten på våra demonstrationer är skrämmande. Dadgostar borde få förklara sig.

      • @Anders_SOPMA
        link
        Svenska
        25 months ago

        Vänstergrupper av alla slag och polisen i Göteborg har ett hyfsat bra förhållande till varandra. Även om vi vet (på båda sidor) att vi inte är vänner. En vägblockad leder i stor sett aldrig till nån större uppståndelse. Men folk blir förstås bortburna efter en stund.

        • @nukem
          link
          Svenska
          25 months ago

          Jag hörde om ett första maj tåg med poliseskort som fick stoppa trafiken i korsningar själva för att polisen struntade i det. Trafiken passerade i hög hastighet och polisen mest gäspade. Min senaste erfarenhet av polisen i gbg var under kravallerna. Så jag kan inte säga något positivt om dem. Dock är jag glad att det blivit bättre.

          • @Anders_SOPMA
            link
            Svenska
            15 months ago

            Polisen i Göteborg var bättre även då. Men inte den dåvarande polisledningen i Göteborg och Sverige.

            • @nukem
              link
              Svenska
              15 months ago

              Så är det säkert. Hade inte kontakt med dem innan men jag har ju hört hur snacket gick. Jag hoppas att Malmö kommer bli bättre. Men jag har inga höga förväntningar.