Jag är aktiv i nätverket Tvärnit Södertörn som försöker stoppa den klimatskadliga och hälsoskadliga motorvägen Tvärförbindelse Södertörn.

Vi var ock

Tvärförbindelse Södertörn är en planerad motorväg som kommer gå från Kungens kurva och Haninge centrum. Vägen kommer leda till ökad trafik, ökade utsläpp, luftföroreningar och hälsoskadliga partiklar och bullernivåer speciellt där motorvägen går upp från tunnel i jorden til markplan.

– Vi blir ju helt instängda av vägar runtomkring, säger en boende i Vårby Haga.

Nätverket Tvärnit Södertörn har tillsammans med Hyresgästföreningen i Vårby Haga pratat med boende om den planerade motorvägen. De har inte fått information om hur byggandet av motorvägen kommer att påverka dem eller hur motorvägen påverkar dem när den är färdigbyggd. Motorvägen och dess tunnelmynning in i Masmoberget kommer att vara alldeles intill deras boende.

Jag hoppas fler kan få upp ögonen för denna klimatbov.

Vi i nätverket har anordnat demonstration, skrivit flertalet debattartiklat, skrivit remissvar, överklagat, you name it. Här är en av debattartiklarna:

https://www.etc.se/debatt/goer-som-wales-regering-stoppa-klimatskadliga-motorvaegsbyggen

Naturskyddsföreningen har varit väldigt starka allierade i den här frågan. Speciellt Naturskyddsföreningen i Huddinge men också på riks!

Roligt att Allt åt alla också engagerat sig vid ett flertal tillfällen:

(Finns än så länge bara på facebook tror jag: https://www.facebook.com/AaASthlm/posts/pfbid02SyM5Jvf7hBqfntRZTSphWnSJYGBoyhPFfzkigf9tQ6v1ngUGwWtYCNipC2LeBYazl)