Hej, jag undrar om ni också använder särskilda dns (typ Rethink). Dessutom, har jag tänka mig testa selfhosted sökmotorer (typ searX). Har ni nån erfarenhet med detta?

  • @martin
    link
    Svenska
    3
    edit-2
    6 months ago

    Hei!

    For enkelhetens skyld har jeg landet på å bruke NextDNS - som ser ut som det ligner endel på Rethink. Det er enkelt å sette opp på hele nettverket mitt, og gir meg god kontroll over hva jeg vil blokkere og slippe igjennom. Det koster typ 220nok i året, men jeg synes det er verdt det for enkeltheten. Har en referral-lenke her (forstår ikke om den som bruker eller den som deler, eller begge, får 30% avslag), om du er interessert i å prøve det ut: https://nextdns.io/?from=snjm958d

    Jeg var nysgjerrig på searX lenge, men endte med å betale for tilgang til Kagi. En enkel og god søkemotor som ikke tracker noe og «bare fungerer». Den har også forskjellige moduser som vektlegger forskjellige resultat, som akademiske kilder, små blogger etc. Må også si at det var veldig lett å gjøre Kagi til standard søkemotor på alle enhetene mine.

    På en måte føles det litt som et tap å betale for disse tjenestene, samtidig gir de meg ekstremt mye verdi i hverdagen min, spesielt når man tenker på hvor mye man er online. For meg ble dette den letteste måten å bruke gode alternativer til de store teknologiselskapene.

    • tomasOP
      link
      26 months ago

      Tack Martin! Jag har Rethink i mobilen. På dator har jag egen proxy och kollar lite nu hur kan jag hantera dns resovers på min vps.

      Just nu testar jag YaCy https://github.com/yacy/yacy_search_server , en descentraliserade sökmotor (peer 2 peer crawler). Det kör lite långsamt på vps min men jag tycker om koncept en helt del.

      Jag unviker betalt känster så bra det går. Hursomhelst, jag håller med dig att det är den lättaste sättet att lösa problemet.