– Det som överskuggar allt är att rättsväsendet, inte bara i Europa utan i hela världen, måste få tillgång till krypterad information. Det är extremt viktigt för vi måste få tillgång till gängens kommunikation. Det är en ödesfråga.

– Det kan inte vara så att de erbjuder lösningar så att rättsväsendet inte kommer åt informationen, och i vissa bolag inte ens de själva.

Låter likt Chat Control.

  • @samuelM
    link
    Svenska
    13 months ago

    Ja, fast ännu mer.

    • Jonathan
      link
      Svenska
      33 months ago

      Förstår det som att han vill att lagen ska tvinga företag att spara loggar och att polisen ska kunna begära ut information. Det känns som att det är väldigt mycket man hade kunnat göra som haft mer effekt med mindre intrång i personers privatliv. Kan lite konspiratoriskt tänka att makten ofta blir opragmatisk när det handlar om att ta eller behålla kontroll.

      Förutom förebyggande arbete, ökad kunskap, avkriminalisering av narkotika så kan jag tänka mig att det skulle finnas mycket att vinna på att följa pengarna och se vart de tar vägen. Anti-korruptionsarbete skulle nog också behövas, om en parafraserar Goldman så är det nog de rikas korruption i toppen som skapar de fattigas korruption i botten.

      • @samuelM
        link
        Svenska
        23 months ago

        Jepp, det här känns som ett klassiskt “men det är väl bäst om vi goda har tillgång till allt, vi ska ju bara fånga bovar”