Jag använde länge Fusion360 för CAD, men blev till slut less på att de ändrade reglerna stup i kvarten för deras gratis hobbyist-verison. Efter det började jag betala för Solidworks hobbyist-version, men jag skulle såklart allra helst vilja köra öppen/fri mjukvara som fungerar i Linux.

Det enda alternativet som är någorlunda kompetent är FreeCAD vad jag förstått, men jag kommer verkligen inte överens med det. Det känns som att det skulle behöva göra samma resa som KiCAD och Blender gjort på senare år.

Har någon gjort samma flytt? Finns det några bra resurser i stil med “såhär kommer du enklast in i FreeCAD om du kommer från Solidworks”?

  • @wwklnd
    link
    Svenska
    26 months ago

    Ärligt talat använder jag mig oftast av Blender bara för att jag är datorgrafiker i grunden, men om du är sugen på att testa en variant på FreeCAD som gjort många förbättringar rekommenderar jag att kika på Ondsel!

    • @danneOP
      link
      Svenska
      36 months ago

      Åh, det där ser väldigt spännande ut. Ska kika närmare på det. Tack!

    • @wwklnd
      link
      Svenska
      26 months ago

      Jag hörde först om det via den här Teaching Tech-videon, och har definitivt funnit att det är lättare att använda än vanilj-FreeCAD. Han har en del kritik mot Ondsel i videon som känns rimlig, men jag tycker det känns som ett bra steg i rätt riktning a la Blender och KiCAD som du nämner. :)