Summering:

Finansdepartementet håller tillbaka planer för ny kärnkraft i Sverige. Trots att regeringen föreslog nya regler i januari 2023 för att möjliggöra mer kärnkraft, har ingen konstruktion ännu påbörjats, vilket frustrerar pro-kärnkraftspartier som Sverigedemokraterna.

Finansminister Svantesson säger att regeringen arbetar snabbt och målinriktat med ny kärnkraft, men investeringar på hundratals miljarder kräver noggrann planering. Det statliga energibolaget Vattenfalls VD har hänvisat till lönsamhetsmål i ägardirektiven från Riksdagen som anledning att inte investera i ny kärnkraft.

  • @Anders_SA
    link
    Svenska
    46 months ago

    Det kommer inte att bli nån ny kärnkraft. Det finns ingen som helst lönsamhet i det. Inga företag vill satsa och det är helt orimligt att regeringen satsar miljarder för att ge oss dyrare el. Alternativet är ju att de fortsätter att subventionera driften av kärnkraften i decennier. Det tror jag inte de vill.

    • @samuel
      link
      Svenska
      26 months ago

      Tänk om regerigen kunde se nyktert på det och så kunde man ha en rimlig energiöverenskommelse över blockgränsen. Det här blir rätt svajigt och rörigt