Det lär ju inte gått någon förbi att polisen och regeringen hårdnat i hanteringen av klimataktivister.

Nu är det inte ohörsamhet mot ordningsmakten man blir anklagad för utan grov sabotage.

Återställ våtmarkerna får upp punkten på dagordningen minst sagt. Det är grov sabotage att stoppa biltrafiken i fem minuter men det får noll konsekvenser att regeringen bygger en dyr motorväg söder om Stockholm (Tvärförbindelse Södertörn) som kommer sabotera för Sverige att nå klimatmålen.

  • Sandra
    link
    fedilink
    46 months ago

    Vi behöver ännu grövre sabotage för att dom ska fatta och det är bråttom! Smash smash smash!

    • @samuelOPM
      link
      Svenska
      26 months ago

      Det behövs verkligen att fossilindustrin känner av protesterna. Och inte bara imagemässigt. Jag själv deltog på Folk mot fossilgas i Göteborg där vi blockerade Frihamnen. Ta tillbaka framtiden blockerar också fossilindistrins blodomlopp. Det tror jag är viktigt, dels för att det får mer direkt effekt och dels för att det symboliskt blir tydligt vad man är emot.

      Det kommer säkerligen framöver bli mer fysisk sabotage om handlingsförlamningen och oviljan från den politiska makten fortsätter.

      Har du läst Andreas Malms bok i frågan?

      • Sandra
        link
        fedilink
        26 months ago

        Nej, jag såg den men har inte pallat/​hunnit läsa den än.

        Det dumma är att vi som vet att klimathotet är superbråttom, vi är en pytteminoritet medan alla som bara lallar runt och tror att det ordnar sig nog så dom kan fortsätta med bensinen, dom är många fler och har mer vapen så om det blir våld så kommer vi få stryk och förlora, vi är rätt chanslösa.

        • Jonathan
          link
          Svenska
          46 months ago

          Jag känner dagligen att jag lever i uppochner vända världen. På vilken planet bor du om du fortfarande helt obrytt reser charter t.ex.

          Hörde nån jämförelse, men minns inte vart, om allt annat som blockerar motorvägar. Bilköer t.ex. Är de också grovt sabotage då?

          • @samuelOPM
            link
            Svenska
            36 months ago

            Kanske borde vara sabotage att ta bilen om man lika enkelt kunde ta kollektivtrafiken?

            • Jonathan
              link
              Svenska
              26 months ago

              Ja, verkligen. Minns när jag bodde i Kallebäck utanför Göteborg. Varje gång jag åkte ut från stan med bussen passerade vi bilkön där pendlarna satt en och en i varsin bil. Bussen måste varit snabbare alla dagar i veckan.