Det kivas och bråkas för fullt i Vänsterpartiet, det vet nog alla vid det här laget. Under en tid menar vissa kamrater att partilinjen rört sig åt fel håll (mitten/högerut). Nu till frågan: Är det dags för en splittring igen? Vore inte det lite skoj?

  • @AynRand
    link
    Svenska
    13 months ago

    Vänsterpartiet behöver splittas, S behöver splittras, C behöver splittras, SD behöver splittras, MP behöver splittras. Jag vill se Socialliberala Partiet Liberalsocialisterna (eller Liberalsocialistiska Partiet Socialliberalerna?), med en tydlig marxistisk prägel, fokus på protektionism och närproduktion, marknadsliberalisering och skattelättnader för småföretagare och kooperativ, decentraliserad nationalisering av all skog och åkermark, Kalmarunionexit, på sikt överföra alla myndighets- och välfärdsfunktioner på civilsamhället, och allt ägande i arbetarnas händer. Det vore skoj.

    Men ja på riktigt så tror jag motsättningarna är för starka i V, det blir splittring oavsett vad man gör. Ett parti kan inte hur länge som helst vara marxistiskt och icke-marxistiskt på samma gång. Det känns verkligen som allt är draget till sin spets just nu när man hör diskussionerna. Hoppas dock det drar ut på sig och att S splittrar 2025 istället.