Igår eftermiddag fick jag äntligen till en översiktskarta över mina odlingar. Kombinerat med ett kalkylblad i Libreoffice. Jag tror detta kommer underlätta planering av växtföljd på gården. Skrev ett blogginlägg om tankarna och behovet bakom detta, men jag hade svårt att komma på hur jag skulle göra. Nu ritade jag av mobilbilder för hand.

I inlägget beskriver jag mer ingående hur det gått till och filosoferar lite runt skogsträdgårdsodling.

Hur har du planerat dina odlingar?

  • JonathanOPM
    link
    Svenska
    26 days ago

    Spännande, kände inte alls till farmOS, det skulle vara spännande att titta på. Jag har hittills knappt dokumenterat. Jag hoppas få tillfälle att göra detta nu genom odlingsöversikten. Sen kommer jag bygga om ganska mycket efter i år och flytta bäddar för att förenkla vattningen.

    Häftigt att läsa om ert arbete med att organisera odlingen genom Nextcloud. Det hade varit häftigt att läsa mer ingående om er process, när ni sår respektive grödor t.ex.

    Jag har funderat på att köpa in en drönare och göra ortografiska fotografier. På så sätt skulle en kunna få en extremt detaljerad översikt. Dokumentera tillväxt olika delar av året t.ex.

    Jag är ganska mycket kvar i kaos och adhoc-stadiet så det är inspirerande att läsa om era framsteg! Själv har jag inte så mycket svar om mjukvarulösningar för att organisera odlingen men pratar gärna vidare här 😍

    Vilken zon odlar ni i? Har ni odlat squash och potatis i år? Hur har det gått? Har ni några favoriter bland perenna grönsaker?