När jag och Alice satte upp Aordet en gång i tiden var det ett himla sjå att få till en podcast utan att använda nån färdig tjänst för detta. Å andra sidan blev det gratis och funkade bra. Jag funderade på om jag skulle släppa intervjuer som podd istället för att skriva på prepp.fritext.org. Men det är rätt mycket tjorv för att få in poddar i aggregatorerna. Nu funderar jag på vad enklaste metoden skulle vara :)

Allt gott

  • @antics
    link
    Svenska
    45 months ago

    Lägg upp media på archive.org och länka till filen från hemsidan och i ett RSS flöde. På så sätt läggs den även upp i deras torrent tracker.

    • Danskjävel esq.
      link
      Svenska
      45 months ago

      Det funkar bra för små podcasts som inte har många lyssnare. Utmaningen är ifall något avsnitt helt plötsligt laddas ner eller streamas tusentals gångar. Det kan påverka archive.orgs servertrafik och i värsta fallet begränsa åtkomsten till deras huvudtjänster. Därför ser de helst att man endast lägger backups av avsnitt ut för bevarande syften.

      Det var iaf vad jag läste på deras hemsida för några år sedan när jag själv sökte alternativ för podcast-hosting. Hittar inte länken längre, kanske de har ändrat sig sedan 🙂

    • JonathanOP
      link
      Svenska
      15 months ago

      Förutom att hamna i Torrent trackern, finns nån fördel med att lägga upp på archive.org?

      • @minata
        link
        Svenska
        45 months ago

        Jag har lagt upp min LP (1988) och Getchan har lagt upp massor av kommunistiska sånger. Många folkvisor plus gamla sånger, skillingtryck. Jag heter minata på archive.org. Ja allt finns på Archive.org - bara att ta - undantag sådana som bara har lagts upp med 30 sekunder…