Vi börjar med en öppen diskussion! Dela med er av era upplevelser - vad har gjort intryck på er såhär lång?

Jag kommer underhand och efter behov bidra med frågeställningar i tråden - men lämnar samtalet först öppet!

  • @MarquisdeCarabasOPM
    link
    Svenska
    32 months ago

    [1] Har ni läst något annat av Cory Doctorow? Hur passar den här boken in i författarens oeuvre?

    • tomas
      link
      Svenska
      21 month ago

      Under tiden jag väntade på boken lysnade jag på Surface attack och Radicalized.

      The lost cause pasar supper bra i den här kontexten. Huvudkaraktärerna står emot allt sort av “oppression” och framför allt mot strukturerade diskriminering.

    • @frikretsA
      link
      Svenska
      2
      edit-2
      2 months ago

      Håller med Samuel att det känns, om man har följt honom ett tag, som att det blir mer och mer uttalat socialistiskt perspektiv. Hans föräldrar var radikala om jag minns rätt, men jämfört med böckerna skrivna tidigt i karriären så var det förhållandevis mer fokus på hackers, makers, pirater och till och med lite techno-bro-entreprenörer emellanåt. Senare år har tonen frångått young adult-genren och samtidigt blivit tyngre i dom teman som tas upp. Tror vi har kommit in i hans mogna period som författare.

      • @samuel
        link
        Svenska
        12 months ago

        Håller helt med! Jag älskar dock hans maker-inspirerade böcker. Pirate cinema t.ex. är ju fantastisk! Det är ju gött att läsa skönlitteratur som bara är skön 😎 Allt måste inte ha ett väldigt konkret politiskt budskap

    • @samuel
      link
      Svenska
      22 months ago

      Jag har läst massvis av hans böcker. Den här boken går i linje med andra grejer men jag gillar hur han tar sig an klmatomställningen, klimatanpassningar och ekononi.

      Jag älskade Little Brother-serien som handlar om övervakning. Ettan och tvåan är tydligt DIY-anarkistisk. Supermysig! Den tredje, Attack Surface, är mörkare men har också ett tydligare budskap om övergripande politiska åtgärder som behövs. Känns som att den anknyter tydligt till Snowdens NSA-avslöjande. Känns som att The Lost Cause påminner mer om den på så sätt att det handlar mer om ekonomin i stort.

    • @samuel
      link
      Svenska
      12 months ago

      Vad tycker du själv så här långt? Hur uppfattar du Cory Doctorow? Har du läst några andra böcker av honom?