Jag kommer att sluta att blogga. Jag kommer att radera mitt wordpresskonto då jag inte godkänner att material från min blogg säljs till 3e part som utvecklar och tränar AI.

Ledningen för Wordpress lär ska ha sålt material från användares bloggar vid minst ett tillfälle och detta utan att någon frågeställning i ärendet kommit eller att man blivit förvarnad.

Jag hittar ingen bloggportal som lever upp till mina krav.

Den ska vara helt gratis Lätt att ändra utseendet Stöd för uppladdning av bildfiler Lätt att posta inlägg Lätt att länka till Dessutom ska folk vilja klicka in sig till inlägget man länkar till. Google skulle ej vara då vara lämpligt.

Wordpress har varit ett alternativ men är det inte längre för mig. Detta gör att jag kommer avsluta mitt bloggande.

  • @sc1sm3@ttrpg.network
    link
    fedilink
    Svenska
    43 months ago

    Inte hängt med i svängarna kring det här med wordpress, men gäller det här alltså om man kör Wordpress via wordpress.com och inte om man själv hostar det?

    • @samuel
      link
      Svenska
      23 months ago

      Exakr, så har jag också fattat det. Om man selfhostar är det inget AI-trams

      • @Anders_SA
        link
        Svenska
        13 months ago

        Det går att använda AI även på en egen domän med Wordpress.

        • SusanneOPM
          link
          Svenska
          13 months ago

          Och det är det jag vill undvika. Jag anser inte att AI har något i en blogg att göra.

          • @Anders_SA
            link
            Svenska
            13 months ago

            När en använder AI så själv säljs ingen data. Det är bara på de sajter som ägs av Automattic (tumblr.com och wordpress.com) som data säljs. Automattic äger inte programvaran Wordpress eller de sajter vi har på egna domäner. De får använda Wordpress-programvaran på Wordpress.com mot att de utvecklar programmet. Det skiljer sig inte nämnvärt från hur det fungerar med Mastodon gGmbh (driver mastodon.social och mastodon.online) förutom att Mastodon gGmbh är ett så kallat icke-vinstdrivande företag med Automattic är ett helt vanligt företag.

  • @Anders_SA
    link
    Svenska
    33 months ago

    Har du bloggen på wordpress.com som ägs av företaget Automattic? Det är ju inte detsamma som Wordpress. En wordpress-blogg på egen domän ägs av en själv och inte av företaget Automattic. Wordpress som programvara ägs av en förening/stiftelse och är fri och öppen programvara. Om huruvida Automattic sålt material har jag ingen koll på och uttalar mig inte om det. Men det finns ingen programvara som är bättre än Wordpress på egen domän för en blogg.

    • SusanneOPM
      link
      Svenska
      13 months ago

      Ja min blogg ligger på wordpress.com. Det är för att jag vill inte ha någon egen domän. Då blir inte bloggen gratis och det är ett av mina krav på en portal för blogg.

      • @quite
        link
        Svenska
        43 months ago

        Då blir inte bloggen gratis och det är ett av mina krav på en portal för blogg.

        Mmm, just det här är ju lite av grejen. Om man inte betalar med pengar så betalar man med något annat. Som data som nån maskinlärningsmodell tränas på, till exempel.

        Annars verkar det ju gå att köra en självhostad Wordpress, och använda Jetpack-mobilappen mot den. Men det blir typiskt inte gratis, på något sätt.

  • @samuel
    link
    Svenska
    3
    edit-2
    3 months ago

    Noblogs är en blogportal som erbjuds av ett gäng italienska socialister

    https://www.autistici.org/services/blog

    https://noblogs.org/

    Man får ansöka om ett konto (och man måste göra det från en ickekomersiell mail som typ gmail, hotmail, osv).

    Vore superkul om du kan testa det och berätta om det!

  • SusanneOPM
    link
    Svenska
    13 months ago

    Jag har ett skäl till att inte ha bloggen på egen domän med webbhotell. Det finns ingen mobilapp som fungerar då. Jag bloggar via mobilen och jag hatar webbläsarläge. Det är därför som Wordpress.com funkat bra. Jag har lärt mig att använda jetpack-appen. Så ännu ett krav jag har på den portal jag ska blogga från. Det ska finnas en mobilapp man kan blogga via.

  • SusanneOPM
    link
    Svenska
    13 months ago

    När jag bloggar är det inget specifikt tema. Bloggen är inte enbart politisk utan jag delar min vardag,ger tips på mat,bakning och dryck,odlingstips,jag visar upp det kreativa jag skapar och sedan kan jag ibland dela med mig av mina tankar och funderingar. Min blogg är alltså rent allmän i temat.