Så himla tråkigt att jag inte kan gå till en så trevlig restaurang längre. Ser väldigt dåligt ut för Jävligt gott-Gustav också.

Papperslösa migrantarbetare har under lång tid utnyttjats och arbetat under slavliknande villkor på den veganska lyxrestaurangen ChouChou i centrala Stockholm. Bakom restaurangen står bland annat en av Sveriges mest profilerade matinfluencers. I fredags genomförde fackföreningen Stockholms LS av SAC en blockad mot restaurangen.

    • @adam
      link
      Svenska
      21 month ago

      Påskrivet!

  • @frikretsA
    link
    Svenska
    2
    edit-2
    1 month ago

    Vår kulinariske ledare Gustav ”Jävligt Gott” Johansson står som garant till vår vällagde mat av växtbaserade och nyskapande råvaror som är fylld med härliga smaker med fokus på den europeiska husmanskosten med inslag från jordens alla hörn.

    2021 Gustav Johansson går in som delägare och utformar en unik meny med fokus på växtbaserade versioner av klassiska rätter och i december 2021, försenat av pandemin, så öppnar ChouChou MOOD äntligen sina portar för första gången med en jättefest.

    Han är alltså delägare och borde rimligtvis ha koll på läget i sin egen verksamhet.

    • @samuel
      link
      Svenska
      11 month ago

      Om inte lär han bli varse.

  • @samuel
    link
    Svenska
    21 month ago

    Så sjukt kasst! Jag ska verkligen se till att försöka få mina djurrättskamrater att ryta ifrån. Kanske dags med ett öppet brev?

    • laxsillOPMA
      link
      Svenska
      31 month ago

      Inte så dålig idé. Ska vi köra? Jag har inget kontaktnät för att skaffa signaturer och inget facebookkonto, men skriva och skriva under kan jag. Om någon annan kan dra in signaturer är jag på.

      • @samuel
        link
        Svenska
        21 month ago

        Vi kör! Jag slänger ihop något

        • laxsillOPMA
          link
          Svenska
          21 month ago

          Skicka till mig så kollar jag när ungen somnat