De största vänstersajterna under mars månad 2024 är ungefär samma som under februari månad, ETC:s webbsajt är överlägset störst och består av Dagens ETC, ETC Nyhetsmagasin, poddar och filmer. Flamman har samtidigt befäst sin plats som den nästa största vänsternyhetssajten

  • @frikretsA
    link
    Svenska
    13 months ago

    Även Hübinette på samma tema:

    Även t ex Nyheter idag, Fria tider och Swebbtv m fl inhöstar tyvärr 100 000-tals och åter 100 000-tals besökare per månad och sammantaget innebär det att de högerradikala sajterna är mångmångdubbelt större än de vänsterradikala sajterna räknat i antal besökare under en viss månad. Detta förklarar i sin tur antagligen SD:s närmast osannolika valframgångar sedan partiet kom in i riksdagen 2010, d v s utan de högerradikala s k alternativmedierna vilka tillsammans har byggt upp en egen motoffentlighet så hade SD aldrig lyckats bli ett så stort parti som det är idag.

    • @Anders_SOPA
      link
      Svenska
      43 months ago

      Ja, extremhögern är större på nätet. Men det behöver jag inte skriva om. Tobias och jag delar på uppgifterna här. Jag har som princip att inte skriva om extremhögern på sätt som kan ge dem reklam. Tobias har inte några sådana tankar utan skriver om det. Jag försöker få vänstersajterna att växa. Och Flamman, Internationalen, Konkret och Parabol har ju gjort det. Men de utnyttjar inte alla möjligheter och hjälper inte varandra.

      Jag tror dock inte att det har ett dugg med SD:s valframgångar att göra. Det är mer materiella ting som avgör det. Utan sajterna har vuxit på grund av att SD vuxit. Det är SD som är motorn inte omvänt. Sen funkar det förstås också tvärtom. Sajterna hjälper SD. Men det är min teori.