Högern vill föga förvånande sänka skatterna, inklusive flygskatten. Men Magdalena Andersson (S) ska fundera.

Vi har alltså en socialdemokratisk partiledare som inte kan ta ställning till förslag om 8,1 miljarder kronor till sänkta inkomstskatter, och en halverad flygskatt.

Det borde få Magdalena Andersson att rasa – det borde ske instinktivt – men hon vågar knappt humma.

Vad behövs för att S ska våga driva lite vanlig klassisk socialdemokratisk politik?

  • @minata
    link
    Svenska
    12 months ago

    “Vad behövs för att S ska våga driva lite vanlig klassisk socialdemokratisk politik?”

    Vi sossar ser fortfarande med skräck valkampanjen 2010. Valet 2010 var Mona Sahlin partiledare och för oss gräsrötter stod vi plötsligt i en valkampanj tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Och med Lars Ohly som var uttalad kommunist. Vi har i senare val haft Magdalena Andersson, finansminister, deltaga i valkampanjer i Haninge 2014-2022. Magdalena Andersson har bara haft en förmaning när vi skulle knacka dörr i radhusområdet Norra Jordbro: Vi ska inte återinföra FASTIGHETSSKATT (partikongress-beslut). Och nu med NATO är det ännu svårare att ta med Vänsterpartiet i en framtida S-ledd regering. Hellre flirta med Centerpartiet.

    • @samuelOPM
      link
      Svenska
      22 months ago

      Menar du att du tycker S-ledningen agerar rätt? Det är ett otroligt velande och inkännande av vad högern gör hela tiden. Magdalenas snack om “somali towns” var väl det tydligaste i att S vill framstå som lika tuffa och hårda mot invandring som M.

      Självklart måste S samarbeta vänsterut med V och MP. Att man också snackar med C är inget konstigt men det får inte att formera ett rödgrönt alternativ till brunhögerb annars.

      Men det framgår tydligare att S sedan länge gett upp reformer som på allvar ökar jämlikheten och lyfter arbetarklassen

    • laxsillA
      link
      Svenska
      22 months ago

      Om s inte ens kan ifrågasätta tydlig och öppen reaktionär högerpolitik förstår jag att folk blir kommunister. Om valet står mellan vård när man är sjuk, grundläggande fungerande skola, äldrevård som inte aktivt dödar brukarna och att slippa k-ordet tar jag k-ordet varje gång.