Robert Armblad är ersättare i partistyrelsen och har skrivit en rad motioner. Han tycker att partiprogrammet behöver bli tydligare

Utöver den ideologiska otydligheten så skapar ett allt för förenklat/generaliserat program en situation som skiftar politisk makt från den mer direkta medlemsdemokratin och kongressen till partistyrelse och riksdagsgrupp. Visst vore det enklare på en del sätt för våra styrelser och församlingar att agera med friare tyglar och färre bindande formuleringar i partiprogrammet, men det vore också lättare för desamma att låta sig dras med i politiska vindar och att fatta beslut utan förankring i medlemsbasen.

Han anger en rad motioner som skapar tydlighet

vi bör vara öppna med att vår uppgift är att använda alla medel vi kan för att överföra och säkra klassmakten åt den breda arbetande klassen, se exempelvis motionerna B 133, B 474, B 558 med flera.

Och

Därför blir det underligt när vårt parti som tillhör en vänstersocialistisk tradition inte längre har den arbetande klassens makt över arbetsplatserna produktionsmedlen som uttalat politiskt mål. För mig är det självklart att det ska finnas med i programmet och har därför skrivit motioner såsom Demokratin ska även gälla våra arbetsplatser (B 471) och En gemensamt samordnad ekonomi (B 476) där både ägandet och maktfördelningen framgår.

Han avslutar optimistiskt:

Med detta sagt är jag övertygad om att vi tillsammans kan få till ett program som är både pedagogiskt och som kan leda vår rörelse fram till vårt mål om ett socialistiskt, feministiskt och ekologiskt hållbart samhälle.