Har svårt att se varför barn under 10 år skulle behöva en smart telefon, särskilt eftersom det verkar som att det faktiskt skadar dom. Men jag har svårt att se mig själv gå tillbaka till en dum telefon inom överskådlig framtid 🙈 hur tänker ni?

  • @ohyran
    link
    Svenska
    44 months ago

    Det finns ju en hop nackdelar med en feature phone och det är väl huvudsakligen bank-appar. Däremot så hade jag lugnt kunnat se mig använda en, använder ju inte min normala telefon särskilt mycket - kollar jag på social media så är det vid en dator. Jag lyssnar nog mest på nedladdad musik, podcasts och ljudböcker - i övrigt kollar jag klockan eller skickar sms. En annan grej är att få modeller har särskilt mycket jail breaking tillgängligt, så om du sitter med en Facebook-app så sitter du med en och har inte en aning om vad den skickar till fejjan, eller google. Hade det funnits hade det vart guld, kanske knöka in signal och matrix i det hela?

  • Amanda
    link
    Svenska
    33 months ago

    Det finns mellantingstelefoner som typ kan köra BankID och inte så mycket mer. Jag provade en sån, en Cat S22 Flip ett tag men fastnade i för många små paper cuts av typen ”jag behöver komma åt ett lösenord i 1Password och då behöver jag den appen men den är gjord för en 10 gånger bättre telefon med dubbelt så stor skärm” osv.

    Jag hade också problem med själva telefonen och att ringa mest pga min operatör är semst.

    • Amanda
      link
      Svenska
      33 months ago

      Däremot fungerar smartklocka med eSIM och att lämna telefonen hemma jättebra för mig. Det går att ringa mig och jag kan ringa nödsamtal eller lyssna på musik eller podcasts, men den kan i princip inte ta emot inmatning.

      • @samuelM
        link
        Svenska
        13 months ago

        Hur länge varar batterierna på en smartklocka som man kan ringa på?

        • Amanda
          link
          Svenska
          23 months ago

          Jag tror att andra klockor håller längre men min (Apple Watch Ultra, den första modellen) håller i typ två dygn.

            • Amanda
              link
              Svenska
              23 months ago

              Obs att Garmin gör smartklockor som är snyggare, har mycket fler funktioner (pulsmätare, musikspelare, förmodligen bättre kartor, färgskärm, …) och batterier som ska hålla upp till tio dagar, men jag antar att det helt beror på vad du tänker göra med din klocka.

              Fem dagar är…verkligen inte imponerande för en smartklocka med en eink-skärm som uppdaterar en gång i minuten.

  • @samuelM
    link
    Svenska
    24 months ago

    På ett plan så hade jag gärna sluppit allt smart. Men på ett annat plan vill jag inte 😂 Jag vill gärna kunna lyssna på poddar, musik och annat. Det går visserligen att göra med vissa dumma telefoner.

    Hur man bör tänka kring barn vet jag inte. Tror dock att det är bra att ha skärmfria tider, speciellt på kvällen innan de ska lägga sig. Men också andra tillfällen. Trist om man tänker att man inte kan ta en paus från onlinelivet