Hittade ingen lämplig gemenskap så lägger detta här.

Jag hänger på sociala medier. Och jag borde inte bry mig men jag ser hur vissa blir drabbad av fega skithögars skitkommentarer.

Det läggs kommentarer om hur föräldrar uppfostrar och tar hand om sina barn. Det kommenteras hur man är klädd och vilken kroppsform man har. Det läggs upp kommentarer om hur folk tar hand om sina husdjur. Maten man väljer att lägga på tallriken är också hett stoff.

Folk idiotförklarar andra som de inte känner. Som om de skulle vara bättre.

Rapporter talar sitt tydliga språk. Unga mår psykiskt dåligt för att de är dör tjocka, för smala, för blonda, för svarta, för klena, för muskulösa osv osv.

Det är alltför många som har något slags tvångsbeteende när det kommer till att kommentera inlägg på olika sociala medier.Inget inlägg får passera utan att man kommenterar det.Själv scrollar jag förbi material som jag inte gillar. Jag behöver absolut inte kommentera allt. Faktum är att jag kommenterar sällan om jag inte har något att tillföra. Och jag har sällan något att tillföra.

Plattformar jag har erfarenhet av är; Facebook, Instagram, Twitter, Discord plus några gammadags forum som fortfarande fanns för 10 - 15 år sedan. Ja sedan har jag Mastodon också.

Fediverse känns som ett bättre alternativ inom sociala medier. Facebook är nog den stora skithögen på många sätt.

  • @frikretsA
    link
    Svenska
    53 months ago

    I fediverse får vi i varje fall inte algoritmer som skyfflar människor till konflikter (engagement). Men det löser heller inte automatiskt alla problem med hur människor interagerar över nätet.

    • laxsillA
      link
      Svenska
      43 months ago

      Dessutom har vi möjlighet att styra upp modereringen själva och skapa rum folk trivs i. Sååå stor skillnad mellan masto och twitter i det hänseendet.

      • @samuel
        link
        Svenska
        13 months ago

        Eller hur! Det är skönt att ha den makten. Föreningsdriven social media ftw!

  • @samuel
    link
    Svenska
    33 months ago

    En sak som jag märker har varit en stor skillnad är atr när jag är på sociala medier på fediversum (och Matrix och Signal om de räknas) så är det att jag inte får obehagskänslor. När jag sitter på Facebook känns det liksom som att jag matar ett stort och obehagligt monster med min data.

  • @samuel
    link
    Svenska
    23 months ago

    Håller med om att det finns mycket negativ med storföretagens sociala medier. Jag trivs också bättre på Mastodon och fedi och i mindre chattgrupper