Ni som är medlemmar. Vad tror ni? Kommer programförslaget dras tillbaka? Eller kommer det gå igenom och följas upp av massuteslutningar?

  • @samuel
    link
    Svenska
    23 months ago

    Jag tycker nuvarande partiprogram är rätt najs. Men är fine med att vi fixar nytt partiprogram även om programkommissionens förslag lämnar en del att önska enligt mig. Men det har inkommit massvis med motioner som adresserar många av de sakerna. Men det vore lite trist om partiprogrammet skulle skickas tillbaka. Jag ser hellre att kamrater driver på för motioner som ändrar i programförslaget.

    Vi har en rekordlång kongress på fem dagar. Det är för att kunna hantera de motioner som inkommit. Att då återremittera programförslaget så har vi betalat massvis pengar för en kongress där vi inte ska behandla speciellt mycket. Partiets ekonomi är rätt ansträngd. Om programmet återremitteras behöver vi göra om samma sak om några år igen.

    Så personligen hoppas jag på att kamrater lägger större ansträngning på att driva på för motioner som förbättrar programkommissionens förslag än att försöka få programmet återremitterat.

  • @Anders_SMA
    link
    Svenska
    23 months ago

    Jag är helt emot förslaget. Men jag är också helt emot det nuvarande programmet. Jag stöder det alternativa förslag som bland annat Johan Lönnroth står bakom. Jag tror inte programförslaget kommer att dras tillbaka. Däremot är det möjligt att det blir återremitterat även om jag är mycket tveksam till att det är en bra väg att gå. Och alternativförslaget har ingen chans att vinna.

  • @Anders_SMA
    link
    Svenska
    23 months ago

    Programkommissionen har backat och gett kritikerna rätt på många punkter.

    • @samuel
      link
      Svenska
      13 months ago

      Vad tycker du är de viktigaste förändringarna? Och vad tycker du saknas?

      • @Anders_SMA
        link
        Svenska
        13 months ago

        Jag tycker fortfarande förslaget är dåligt. Alldeles för många ord som inte betyder nåt. Jag vill ha ett helt annat program och tycjer det som Johan Lönnroth med flera skrivit.

  • Susanne
    link
    Svenska
    13 months ago

    Jag må ligga åt vänster med min värdegrund men Vänsterpartiet som parti känns inte aktuellt för mig längre. Jag känner mig inte hemma i det parti som det håller på att bli.