fjärrinlägg från: https://feddit.nu/post/4590530

I mars 2024 hade Fediversum cirka 10 miljoner användare varav cirka 1 miljon aktiva användare per månad enligt FediDB. Flipboard hade samtidigt cirka 145 miljoner aktiva användare. Det innebär att fediversum på ett bräde fick minst 140 miljoner nya användare.

  • @Anders_SOPA
    link
    Svenska
    22 months ago

    Som Threads fungerar nu så finns det gott om botkonton utan innehåll som bara dyker upp i flödet. Ofta med bilder på unga kvinnor. Det verkar vara botar på Instagram som skapar botar på Threads. Det är klart underlägset Mastodon idag. Men jag tror också du underskattar människor och behoven av egna rum för olika grupper och intressen. Threads kan inte fylla de behoven. Jag tror faran för den utveckling du skissar på finns men den är mycket mindre än vad den var när Facebook tog över från diverse forumsajter (Lunarstorm, Socialism.nu, Helgon, Spray, Apberget med flera).

    Facebook är en annan sak. Men Facebook lär inte bli en del av Fediversum på mycket länge. Och när det kan tänkas vara dags så har kanske varje grupp och särintresse en egen sajt i Fediversum och Facebook blir obsolet.

    Tänk om utvecklarna av Wordpress bestämmer sig för att ActivityPub ska var inbyggt i Wordpress istället för ett tillägg. Det kommer då också att bli en del av BuddyPress (grupprogram) och BBPress (forumprogram). Det blir 835 miljoner sajter med över en miljard, kanske 2 miljarder, användare.

    Jag har gått över till Firefox som ju inte bygger på Chromium utan på Gecko. Och under den tid jag funnits på Internet har den dominerande webbläsaren bytts ut flera gånger. Netscape, Internet Explorer, Chrome. Det kommer att hända igen.

    • @samuelM
      link
      Svenska
      12 months ago

      Örk för knasiga spambotkonton!

      Ja, jag vet jag är lite nojig 😅 Och jag hoppas verkligen att min noja är överdriven.

      Den som lever får se!