Kan tipsa om detta avsnitt av P3 Dystopia. Kanske bra att tipsa de som vanligtvis har svårt att se köttindustri-filmer. De tar ingen hållning för djurrätt och veganism, som det brukar vara i dessa program, men ändå bra.

  • @omigibson
    link
    Svenska
    23 months ago

    Tänkte precis ”orkar man verkligen lyssna på detta”, men om det passar även folk som har svårt för köttindustrifilmer så kanske det går an… men jag fick å andra sidan rå-ångest av skildringarna av djuruppfödning i Matens pris, och den har inte heller något djurrättsperspektiv utan fokuserar på miljö och sociala villkor, så jag vet inte…

    • @samuel
      link
      Svenska
      33 months ago

      Jag är så nöjd över att det finns peppiga och lättugade filmer som Game changers och What the health

    • @scrdcowOP
      link
      Svenska
      1
      edit-2
      2 months ago

      Olika saker passar väl olika perosoner. Personligen gillar jag P3 Dystopia. Men jag tänkte mer bara på de som inte vågar se den typen av filmer för det blir för grafiskt men kanske hade gjort kopplingen om de kunde gå in i det känslomässigt, vilket sällan blir fallet om man bara bombarderas med fakta och typ rolig mat. Det var såådant som förändrade mig personligen iaf. Även fakta såklart. Men det är många som slutar vara veganer om de inte har en etiks koppling och där tror jag det känslomässiga kan spela roll också och inte bara rationella tankar. Tyckte detta avsnitt hade lite av båda… Men alla är ju olika kring det där, får man ångest av det ska man väl inte lyssna eller hoppa över början.