Det blev en diskussion på Mastodon om webbläsare och vertikala flikar. Nu testkör jag Librewolf med Fairsuch.net och vertikala flikar. Det var lätt att integrera tillägget KeepassXC som hanterar mina lösenord, och då är det lätt att komma igång med alla digitala tjänster.

Vertikala flikar känns revolutionerande. Sideberry verkar kunna hantera grupper av flikar som arbetsytor och det är väldigt smidigt att bläddra sig igenom flikarna med ctrl + pageup/pagedown knapparna.

Vad har du för smarta lösningar för att göra användarupplevelsen på nätet mer hanterbar?

  • @nukem
    link
    Svenska
    63 months ago

    Pentadactyl är ett addon till Firefox(kanske funkar i librewolf) som fixar så du kan styra webbläsaren med enbart tangentbordet. Musen funkar fortfarande men den behövs inte.

    Multi account containers är också en gamechanger. Man kan logga in på flera olika gmail konton tex. (Använd inte google!!!)

    • JonathanOP
      link
      Svenska
      43 months ago

      Påminner om fönsterhanteraren Ratpoison som strävade efter att hela GUI:t skulle gå att använda utan mus. Orkade dock aldrig lära mig :P

      • @nukem
        link
        Svenska
        13 months ago

        Ratpoison var riktigt trevligt! Dock något begränsad. Jag använder i3 just nu. Som har lite av samma inställning. Allt går att göra med tangentbordet men man kan använda mus om man vill.

        • JonathanOP
          link
          Svenska
          13 months ago

          Det låter lite vettigare. Jag saknade till slut att ha ett fullt DE, annars använde jag Fluxbox ett tag som ändå är en väldigt trevlig miljö att jobba i. Att ha ett färdigpacketerat DE känns dock något mer förspännt och nu har jag inte så mycket tid att sitta och konfigurera detaljerna :P

          • @nukem
            link
            Svenska
            13 months ago

            Ja fluxbox var väldigt trevligt. Jag vill minnas att jag satt många timmar och lekte med menyerna i den. Väldigt scriptbara.

            Jag kör xfce fast med i3 som fönsterhanterare. Så jag har alla fördelar med ett DE och en snabb lättviktig wm. Funkar för mig 🙂

            Vilket DE kör du? Jag gav mig på plasma när 6an släpptes. Jag förstår att folk gillar den men det var inte för mig.

            • JonathanOP
              link
              Svenska
              13 months ago

              Jag kör plasma nu. Känns lite väl resurskrävande, men det är smidigt. Känns dock som att de hade kunnat förenkla KDE väldigt mycket. Det räcker liksom med en metod för att lösa varje uppgift, upplever att det finns en del legacy-menyer m.m.

              XFCE+i3 låter trevligt. Jag har använt Fluxbox så nån gång och det funkade finfint. Gillade med Fluxbox att en NooB som jag kunde anpassa det rätt friskt :D

              • @nukem
                link
                Svenska
                33 months ago

                Jag hade lite samma känsla med KDE. Det är för mycket grejer inbakat. Och tog en massa energi att få till någorlunda minimalt. Xfce är piggt och lätthanterat.

                Men gillar man bells and whistles så är plasma helt rätt!

                • @wwklnd
                  link
                  Svenska
                  43 months ago

                  Jag är en sucker för GNOME 3, men jag kör det med Forge-tillägget som ger tiling för fönstren. Kan göra det mesta utan att behöva använda musen då vilket är najs, men får fortfarande ha allt GNOME-godis och utseendet jag gillar. När en har 64GB RAM känns det OK att lyxa till lite. :) En gång i tiden körde jag en Fluxbox-variant på Windows vilket var najs, och för lite mer än tio år sen körde jag Arch utan desktop environment utan bara dwm som fönsterhanterare. Det var lite väl sparsmakat, haha.