I över en månad har Avestas hemtjänst jobbat med en app de knappt kan logga in på. Och nu växer frustrationen bland personalen.

Jag har hört om många appar inom hemtjänst och hur man ska minutgranska allt, skanna QR-koder och mecka. Resultatet verkar alltid bli det samma: det blir sämre för personalen och brukarna.

Vilka fler kassa appar inom det offentliga har ni hört om?

  • Jonathan
    link
    Svenska
    35 months ago

    Klasssamhället blir så himla tydligt när hemtjänstpersonal som kostar hälften så mycket per timme som diverse samordnare, utredare och mellanchefer ska kontrolleras minut för minut. När du kan ha möten bland högsta cheferna som endast resulterar i konstaterandet att ingen gjort det de skulle och att ett nytt möte behöver bokas.

    • @samuelOPM
      link
      Svenska
      15 months ago

      Jepp, man kan behandla de på golvet sämst. Riktigt kasst!

  • @nukem
    link
    Svenska
    25 months ago

    Intraphone är en app som används för att “säkerställa att hemtjänst personal är på plats” hos brukare och för att skapa underlag för debitering. Väldigt bökig och skapar dubbeldokumentation då insatser skall rapporteras i appen men dokumenteras i en annan.

    Appva är en app som mediciner skall registreras i. Vid behovs mediciner och stående. Avföringslistor och liknande kan registreras där. Vidbehovs mediciner skall även dokumenteras på 2 ställen till. Då dokumentationen som under sköterskorna gör inte kan läsas av sjuksköterskorna. Medicin listor finns inte i den appen så det får man söka reda på på andra ställen.

    Svindyrt för kommunen att köpa in appar och tjänster och väldigt krångligt för alla som ska använda dem.

    • @samuelOPM
      link
      Svenska
      25 months ago

      Ja, det är nog många som tänker att allt som är appar och digitalisering är bra. Men det kan också skapa fler problem

  • Susanne
    link
    Svenska
    25 months ago

    Det lär förekomma en massa sopiga appar inom skolan där föräldrar ska kunna sjukanmäla sina barn och få meddelanden från skolan. Det kan vara mer eller mindre krångligt att logga in på dessa appar och det är ofta teknikstrul. Det kan bugga en massa också. Jag gissar utan att veta att uppdateringen av dessa appar ej är så frekvent.