Det finns fyra sätt att initiera kommunikation mellan Spejset och Aggregatet. Eller mellan vilket Mastodoninstans som helst och en Lemmyinstans. Det första sättet är att börja med en post på Spejset där gemenskapen på Aggregatet nämns. Det ska var en kort post för innehållet i posten blir rubriken för tråden på Aggregatet. Därefter går det att kommunicera mellan sajterna och kommentera antingen på Aggregatet eller Spejset.

 • @Anders_SOPMA
  link
  Svenska
  3
  edit-2
  2 months ago

  En tredje metod är att följa en enskild användare (@ användar_namnet @ aggregatet.org men utan mellanslagen) på Aggregatet från Spejset. Då syns samtliga kommentarer och inlägg som personen gjort på Aggregatet på det aktuella Spejsetkontot. Det går att kommentera på Spejset och Aggregatet.

 • @Anders_SOPMA
  link
  Svenska
  22 months ago

  Att följa en person på Spejset (Mastodon) från Lemmy verkar inte vara möjligt. En sak kvar att testa. Att nämna en Mastodonanvändare i en Lemmytråd eller en Lemmykommentar. @Anders_S@social.spejset.org

  • @Anders_SOPMA
   link
   Svenska
   22 months ago

   Det fungerar utmärkt. Så det finns fyra sätt att kommunicera mellan Aggregatet (Lemmy) och Spejset (Mastodon). Det verkar som om detta fungerar även om användaren på Mastodon inte följer användaren på Lemmy.

  • @Anders_SOPMA
   link
   Svenska
   12 months ago

   Att testa i denna trå var dock dumt. Den har ju redan en koppling till Spejset. Får göra en ny tråd.

 • @Anders_SOPMA
  link
  Svenska
  22 months ago

  Att kombinera bägge metoderna ger det bästa resultatet. Dvs att prenumerera på en Lemmygemenskap genom sitt Mastodonkonto och inleda den diskussion en vill föra med ett kort inlägg på sitt Mastodonkonto. I vilket fall som helst är det nödvändigt att ha ett Mastodonkonto (förslagsvis på Spejset) men ett Lemmykonto (på exempelvis Aggregatet) går det att klara sig utan.

 • @Anders_SOPMA
  link
  Svenska
  1
  edit-2
  2 months ago

  Den andra metoden är att följa en gemenskap på Aggregatet från ett Spejset-konto. Då kommer nya trådar i den gemenskapen att synas på Spejset-kontot. För att sprida den vidare måste dock posten på Spejset förmodligen boostas för annars är det bara du som ser den. Det går också att kommentera direkt på posten med ett Spejset-konto.