Aggregatet drivs ju av Kamratdataföreningen Konstellationen. Medlemsdrivna föreningar tycker jag själv är toppen på många sätt och vis, inte minst för att man kan organisera sig med andra med samma intressen och värderingar och att de är demokratiskt styrda.

Jag gillar alla sorters föreningar, även de som inte har samhällsförändring som högsta prio. Men själva föreningslivet är i sig samhällsförändrande! Att drillas i demokratisk praktik och lära sig arbeta och umgås med många olika sorters människor stärker människor och därmed samhälllet.

Vilka föreningar är du med i? Vilka är dina favvo-föreningar?

  • @wwklnd
    link
    Svenska
    46 months ago

    I dagsläget är jag mest aktiv här i Konstellationen och Mellannorrlands LS av SAC, men är även med i Naturskyddsföreningen och Hyresgästföreningen. :)

    När det kommer till föreningar jag gillar men inte är med i vill jag ge en shout-out till Arbetarbildning. En kompis var med där när han bodde i Stockholm, och jag fick intrycket att de gör ett väldigt bra jobb när det kommer till att hjälpa folk studera Marxistisk teori från allehanda tendenser och att försöka se både de bra och dåliga delarna med historiska socialistiska experiment och försöka lära av dem!

    Var med i Kommunistiska Partiet ett tag, men hoppade av; den lokala avdelningen av partiet och RKU var jättebra men det var under tiden Robert Mathiasson var partiledare vilket märktes i hur dåligt partiet centralt var på att motarbeta högeravvikelser och socialkonservativt trams. En bunt avdelningar runtom i landet höll på och satte upp främlingsfientliga affischer (typ “Gå med i facket eller åk hem” riktat till nyinvandrade arbetare i Malmö är ett exempel), medan RKU Uppsala upplöstes för att de motsatte sig det. Såg att Mathiasson gick vidare till att skriva för Nyheter Idag efter han lämnade partiet vilket inte är jättechockerande.

  • @comradesocius
    link
    Svenska
    4
    edit-2
    6 months ago

    Bra försök säpo nä men skämt och sido. Jag har varit med en del politiska föreningar. Jag har nyss gått med i vänsterpartiet så det är nice :) ska bli riktigt kul att vara aktiv och göra saker hhee hype hype.

    • laxsillA
      link
      Svenska
      46 months ago

      om du läser det här lena på säpo vill jag bara säga att socius aldrig varit aktiv i någon av föreningarna som listas här.

      • @comradesocius
        link
        Svenska
        16 months ago

        haha exakt lyssna på laxsill, han brukar hålla koll på de mesta :)

    • @samuelOP
      link
      Svenska
      26 months ago

      Hahaha! Ja, men man får väl bjussa lite. De hemliga revolutionära nätverken får vi ha i fb-grupper istället 😉

      Hoppas du hittat nåt skoj! Och ni efter lördag så kommer ju Konstellationen ha en ny härlog verksamhetsplan så du kan ju kika in då och se vad som är planerat och om du vill göra något där

  • SusanneM
    link
    Svenska
    46 months ago

    Jag är med i Autism Sverige. Är ej så aktiv där. Och sedan är jag med i konstellationen så klart.

    Jag har varit med i en hemslöjdsförening, mest för kursernas skull. Sedan var jag med i pelargonsällskapet ett tag.

    Jag har även varit medlem i vänsterpartiet men kom på att det inte passade mig att vara med i ett parti.

    • @samuelOP
      link
      Svenska
      26 months ago

      Kul med lite olika!

      Vad tycker du är roligast med de föreningarna?

      • SusanneM
        link
        Svenska
        26 months ago

        Svårt att säga. Autism Sverige är diagnosbundet. Jag är med där för att lättare få tillgång till info som angår mig med diagnos. Hemslöjdsföreningen gick jag med i för att jag är intresserad av hemslöjd och gamla tekniker. Pelargonsällskapet var mest nörderi.

        • @samuelOP
          link
          Svenska
          16 months ago

          Låter givande!

  • laxsillA
    link
    Svenska
    36 months ago

    Om vi snackar om de jag är eller nyligen har varit någorlunda aktiv i är det väl typ: Stockholms LS av SAC, Svensk Judisk Vänster, Judiska Församlingen i Stockholm, Kulturföreningen Brand och så är det väl några där jag bara gör bokslut eller revision en gång om året.

    • @samuelOP
      link
      Svenska
      16 months ago

      Brand är en förening som jag tycker är spännande! Anordnas det träffar också? Jag är bara prenumerant (som för övrigt är sen med betalningen)

      • laxsillA
        link
        Svenska
        26 months ago

        Typ inte. Det är mest tidningen. Ibland samarbetar vi med Cyklopen för deras förstamajfest. Ibland har vi releasefest. Men mest är det bara tidningsproduktion.

        • @samuelOP
          link
          Svenska
          16 months ago

          Är du med och skriver texter också?

          • laxsillA
            link
            Svenska
            26 months ago

            Rätt sällan. Jag sköter mest ekonomin.

  • @Anders_SA
    link
    Svenska
    26 months ago

    Jag är med i Socialistisk Politik (SP), Vänsterpartiet, Konstellationen, Fjärde Internationalen genom SP, Rörö Biblioteks- och Hembygdsförening, Botaniskas vänner och Ukrainasolidaritet. När jag arbetade var jag alltid med i en fackförening (olika beroende på arbetsplats och arbete).

    • @samuelOP
      link
      Svenska
      16 months ago

      Hur är det att vara engagerad nu i SP när det är en förening och inte ett parti? Har ni lokalavdelningar? Jag känner ju nu ett gäng av er SP:are men har inte så bra koll på föreningen

      • @Anders_SA
        link
        Svenska
        36 months ago

        SP har lokalavdelningar. De största är Göteborg och Stockholm. Det är ungefär som förut med undantag av att vi inte har så mycket egen utåtriktad aktivitet förutom tidningarna och studieverksamhet. Jag tror att ungefär 70-80% av medlemmarna också är med i Vänsterpartiet. SP har också fördubblat antalet medlemmar sen vi i praktiken också blev medlemmar i V. Flera lokalt ledande medlemmar i V har också blivit medlemmar i SP. De mest kända är väl Johan Lönnroth och Robert Armblad i Växjö. I Umeå har vi ju också länge (20-30 år) varit en del av V:s kommunfullmäktigegrupp så det hela är egentligen inte så uppseendeväckande. V:s partiledning ville ha oss som medlemmar och bjöd in oss till samtal.

        • @samuelOP
          link
          Svenska
          16 months ago

          Jag är väldigt glad över tillskottet från SP! Bra också atr man kommer in med nya (för V iaf) idéer. Man riskerar så lätt att stelna annars.