Vi har ju en stark Malta-truther här på Aggregatet. Nu har jag upptäckt att det är fler platser som inte finns. Senast kommer podden Flashback Forever med ett starkt case för att Medelpad inte finns.

Det här känns väldigt sjukt eftersom en av mina föräldrar påstås vara född i Medelpad, men ju mer jag tänker på det desto tydligare blir det för mig att Medelpad inte finns.

Fakta som talar emot Medelpads existens: Ingen har varit i Medelpad, ingen vet vart Medelpad ligger någonstans, ingen bor i Medelpad.

  • @danne
    link
    Svenska
    53 months ago

    Jag var fram till idag helt säker på att jag var född, uppvuxen och boende i Medelpad. Nu är jag inte fullt lika säker.

    1. Jag ser inga skyltar i mitt närområde som nämner något “Medelpad”
    2. Det står ingenting om “Medelpad” i min folkbokföring.
    3. Mitt pass säger inget om “Medelpad”
  • @AynRand
    link
    Svenska
    5
    edit-2
    3 months ago

    Jag har alltid känt att USA inte kan vara på riktigt, även efter jag åkt dit för att kolla. Om allt i USA är precis som det framställs på tv, om alla man möter där bara spelar roller i nån slags esoteriskt skådespel, om själva marken de står på inte är deras egen, kan man verkligen säga att landet finns? Det osar konspiration i min visserligen väldigt känsliga näsa.

    Eller som baudrillard säger:

    America is neither dream nor reality. It is a hyperreality It is a hyperreality because it is a Utopia which has behaved from the very beginning as though it were already achieved. Everything here is real and pragmatic, and yet it is all the stuff of dreams too. It may be that the truth of America can only be seen by a European, since he alone will discover here the perfect simulacrum - that of the immanence and material transcription of all values. The Americans, for their part, have no sense of simulation. They are themselves simulation in its most developed state, but they have no language in which to describe it, since they themselves are the model.

    America

    Disneyland is there to conceal the fact that it is the “real” country, all of “real” America, which is Disneyland (just as prisons are there to conceal the fact that it is the social in its entirety, in its banal omnipresence, which is carceral). Disneyland is presented as imaginary in order to make us believe that the rest is real, when in fact all of Los Angeles and the America surrounding it are no longer real, but of the order of the hyperreal and of simulation.

    Simulacra and Simulation

  • laxsillA
    link
    Svenska
    53 months ago

    Som Maltaskeptiker undrar jag lite vad syftet skulle vara? Att hitta på ett så stort landområde är inte billigt, och vem ska finansiera det? I fallet med Malta är det ganska tydligt: det finns mängder och mängder av superrika som vill ha någonstans de vill påstå att de skattat sina pengar. Men vem betalar för alla kartboksredigeringar för Medelpad? Alla skådespelare? Alla “lokalpolitiker”?

    • @ejnro
      link
      Svenska
      43 months ago

      På högstadiet blev vi ombedda att skriva en längre text på engelska om Malta. Jag var lat och hittade på allt. Det borde i sig vara ett bevis för att Malta inte finns.

    • JonathanOP
      link
      Svenska
      33 months ago

      Nu gör du det misstag som Sheeple ofta gör och ser glaset som halvtomt när det är halvfullt. Vart tar pengarna vägen som de superrika sparar på att skatta i “Malta”, att finansiera Medelpad är en parentes i bokföringen. Dessutom är Medelpad inget stort landområde, det är litet. Rent utav obefintligt vågar jag påstå.

    • @RobinZachari
      link
      Svenska
      23 months ago

      Hur förklarar du att Malta har en egen läsk som verkar äcklig?

      • laxsillA
        link
        Svenska
        23 months ago

        Del av sammansvärjningen. De har ett helt pr-team. Äckligheten ger autenticitet

  • @danne
    link
    Svenska
    33 months ago

    Finland är också ganska suspekt. De påstås ha en befolkning på 5,6 miljoner. Världen uppskattas ha en befolkning på 8,1 miljarder, med en säkerhet på någon procent. Finlands påstådda befolkning är 0,07% av världens befolkning och drunknar alltså totalt i den statistiska osäkerheten. Finland är alltså med största sannolikhet ett räknefel.

  • @danne
    link
    Svenska
    33 months ago

    Och på tal om platser som inte finns så skulle jag vilja uttrycka lite skepsis mot Belgien. Det finns en tysk del av Belgien, en fransk del av Belgien och en flamländsk del av Belgien, men ingen belgisk del av Belgien? Hur går det ihop?

    • @Anders_SA
      link
      Svenska
      53 months ago

      Belgarna delar till stora delar din uppfattning om att landet inte finns. En del är valloner, en del är fransmän, andra är flamländare, några är tyskar och det finns också en grupp som är EU-byråkrater. Dessutom var Belgien utan regering i mer än ett år utan att nåt hände. Ett bevis, om något, på att det inte finns.

      • @AynRand
        link
        Svenska
        33 months ago

        Nu sitter jag visserligen och dricker en belgisk öl, med en vallon till pappa, och en partner som påstår sig ha jobbat i Belgien.

        Men det verkar ju bara vara resultatet av ett bråk mellan fransmän och preussare? Historieböckerna snackar om Södra Nederländerna, Spanska Nederländerna, och på sin höjd Belgiska Kongo (lycka till att åberopa det som existensberättigande va). Lika mkt ett land som maginotlinjen, neutrala zonen i Berlin, eller Skåne m a o.

        Pinsamt. Tack för info.

        • Fri-Henrik
          link
          Svenska
          3
          edit-2
          3 months ago

          Min förståelse är att Belgien skapades av di franske enbart för att vara likt en vallgrav för att skydda mot tysk invasion. Parentetiskt kan nämnas att jag just nu dricker Duvel, en riktigt god belgisk öl. Skåne å andra sidan var ett land, med allt vad det innebär, tills att dess gränser, språk och kultur kom i kläm mellan och förtrycktes av Danmark och Sverige i förening.

          • JonathanOP
            link
            Svenska
            23 months ago

            Det låter ändå som ett skapligt bra case för att Belgien bara är en front för Big Ale, Big Chocolate, kärnkraft och europeisk centralisering? Känns ju Åh andra sidan lite träffande då att Belgien får representera europeisk överstatligt eroderande av Nationskonceptet.

            • @Anders_SA
              link
              Svenska
              23 months ago

              Den logiska konsekvensen av detta borde väl också bli att EU inte existerar. För om det land som EU påstås ha sitt huvudsäte i inte existerar så blir rimligen EU också en stor konspiration.

              • JonathanOP
                link
                Svenska
                13 months ago

                Låter helt rimligt

  • @frikretsA
    link
    Svenska
    13 months ago

    Vilket avsnitt av Flashback Forever refereras det till här?