Här presenterar vi oss för varandra. Var så personlig/anonym du själv känner för.

Några frågor som kan användas som mall:

  • Kan du berätta lite om dig själv?
  • Vad har du för intressen?
  • Finns det några frågor som du tycker är viktiga att driva?
  • httpster
    link
    Svenska
    112 months ago

    Hej, vad roligt att ta del av era presentationer.

    • Heter httpster här och på mastodon. Fostrad i autonoma vänstern men organisatorisk agnostiker. Medlem i Konstellationen och aktiv var helst det rör på sig. Ägnar mycket tid på internet men trivs bäst i skogen.
    • Kritisk läsning av modern teknik, världsystemteori, marxism, low-tech-diy-kultur och marxism är väl saker som brukar intressera mig. På fritiden promenerar jag eller spelar textäventyr/bokspel.
    • Oavsett var (digitalt/köttsligt) är självförvaltning och deltagandekultur politiska frågor som jag tycker är värda att driva.
    • @samuelM
      link
      Svenska
      21 month ago

      Organisatoriskt agnostisk :)

  • @tankepolis
    link
    Svenska
    9
    edit-2
    2 months ago

    Föredrar att vara anonym men är socialist, vilket betyder att makt skall utgå från folket, kapitalkoncentrationen är roten till allt som är dåligt, osv. Datafreak av rang och har flera decenniers professionell erfarenhet av teknikutveckling. Väntar förgäves varje månad på mina Xislantar (för trogen tjänstgöring i skitpostarkrigen online).

    • laxsillMA
      link
      Svenska
      32 months ago

      nice med lite opsec

  • @RobinZachari
    link
    Svenska
    91 month ago

    Jag är chef på Skiftet, ansvarig utgivare för Klägget och ansvarar för Nya Mediafonden. Har socialdemokratisk bakgrund och instinkter. Men jag kunde inte verka i en så trögrörlig struktur så därför grundade jag Skiftet och vill alltid bygga nya saker som kan bli framgångsrika. Jag bryr mig inte om olika sakfrågor eller open source inom ramen för Konstellationen eller vänstern i stort. Jag vill att rörelser ska använda sig av den bästa tekniken de kan för att växa.

    Är dock besatt av det faktum att e-mail är oerhört underutnyttjat av vänstern och att vänstern skulle kunna bygga egen media (se Klimatgranskaren). Där vill jag vill hjälpa vänstern av nästan alla former växa och bli mer framgångsrika. Jag vill bygga vägar att åka på - exakt var vägen leder bryr jag mig mindre om. Därför är jag mest inne på saker som Mediakollen och det nya eventverktyget.

    Min fritid ägnar jag åt Kung-fu, matlagning och min älskade hund Kotte.

    • Helena Viking
      link
      Svenska
      61 month ago

      Hej!

      Jag har sedan 2019 jobbat aktivt, internt, i Vänsterpartiet med att peppa för egen plattform. Svaret har varit: gör det själv, det finns inget intresse vad vi vet. Punkt.

      Tolkat: vi vill inte ha mer arbete. Fatta!

      Jag peppar vidare och är tokglad över kamrater som Samuel Skånberg!!!

      Tiddelipom /Helena Viking

      • @samuelM
        link
        Svenska
        31 month ago

        Kul du är pepp på allt kuligt vi gör i Konstellationen! 😎

    • @samuelM
      link
      Svenska
      31 month ago

      Jag gillar att vi har stor bredd i Konstellationen. Allt från sossar till anarkister, till ideologiska open source-nördar till bara-tuta-och-köra-kamrater :)

  • @Anders_SMA
    link
    Svenska
    92 months ago

    Jag, Anders Svensson, som också är admin på denna sajt är en pensionär som har varit med sen början på internet med telnet, ftp, gopher, bulletin boards, ascii-spel, html, Netscape med mera. Senare har jag varit med som moderator på sajter som socialism.nu med mera och har drivit en blogg sen 2005. Nu har jag flera bloggar och är väldigt aktiv på nätet. Ingår också i redaktionen för Magasinet Konkret och skriver i flera andra tidningar med jämna mellanrum. Jag tycker vi som tillsammans skapar och driver denna sajt ska ha socialism.nu som inspiration. Har en bakgrund som verkstadsarbetare, mekaniker, elektriker och C-programmerare. Har skrivit program som nästan alla har använt fast de inte vet om det. Program för vattenverk, avloppsreningsverk, kraftverk, tunnelbana och järnvägar etc. Varit politiskt aktiv sen jag var 16. I Fältbiologerna, musikrörelsen och med kultur i Göteborg, med antirasism och i Socialistiska Partiet som numera heter Socialistisk Politik. Numera aktiv i Vänsterpartiet. Är intresserad av mediapolitik, kriminalpolitik, fiskeripolitik, miljö och klimat samt mycket mer. Och jag har säkert en hel hög med NPF-diagnoser.

    • @samuelM
      link
      Svenska
      21 month ago

      Kul med kamrater som varit aktiva på socialism.nu. Jag vet många som saknar det forumet. Förhoppningsvis kan aggregatet fylla en del av det tomrummet

      • @Anders_SMA
        link
        Svenska
        31 month ago

        Det är nog fler än jag som varit det är jag ganska säker på.

  • @samuelM
    link
    Svenska
    92 months ago

    Tja! Heter Samuel Skånberg och är ordförande för Kamratdataföreningen Konstellationen.

    Till vardags jobbar jag som webbutvecklare/devops.

    Jag hoppas det kommer komma roliga memes här!

  • @evib
    link
    Svenska
    91 month ago

    Viktor här. Jobbar med att analysera stora datamängder i statens tjänst och funderar varje dag på vad jag kan göra istället. Är i övrigt intresserad av mat och fermentering och musik. Spelar gitarr i en liten jazzkombo.

    Har så att säga vänsteråsikter men det går tyvärr mest ut över min fru när jag muttrar om Kristersson hemmavid. Mitt längsta engagemang lär ha varit ett vegankafe vid en viss studentnation.

    • @samuelM
      link
      Svenska
      41 month ago

      Nu kan du muttra i etr forum med ännu fler muttrare! 😀

  • Jonathan
    link
    Svenska
    92 months ago

    Jag heter Jonathan, mest organiserad i Mellannorrlands LS av SAC, Konstellationen, Kraftvärn och Solidariska småbrukare. Jag är intresserad av odling, foto och konst, matlagning, Linux och FOSS, DIY, föreningsliv, Punk, hemberedskap någonstans mellan hobby och nödvändighet. Tror stenhårt på att aggregatet blir ett bra forum som verkligen saknats, så pepp på att va här. Hoppas nu det blir grupper för matlagning och hemberedskap som föreslagits i förslagstråden. Anarkist/frihetlig socialist.

    • @comradesocius
      link
      Svenska
      41 month ago

      älskade sac varit medlem sedan 2019 var med och fixade första maj med dem en gång underbart fack kommer aldrig gå ur :) välkommen

  • @minata
    link
    Svenska
    81 month ago

    Jag en pensionär som i yrkesarbetet, var efter en karriär inom stordatormiljön, som slutade som systemprogrammerare, IBM. Parallellt med yrkeslivet startade jag 1998 sajten Visornas hemsida samt blogg hos den socialdemokratiska blogg-portalen s-info.se. Har passerat 800 000 visningar. Nu jobbar jag med musik-portalen joehill.tv. Trappar ner min politiska aktivitet och skall satsa, som njursjuk, på Njurförbundet. Inom programmering är min specialitet Joomla och Jamroom som gäller samt PHP (phprunner). Mitt riktiga namn är Tommy Rådberg.

    • @samuelM
      link
      Svenska
      21 month ago

      Välkommen!

  • laxsillMA
    link
    Svenska
    82 months ago

    Jag, Isak Gerson, är en redovisningskonsult i södra stockholm (men skåning). Efter jobbet gör jag ofta samma sak men obetalt (d.v.s. är kassör i en mängd föreningar). Jag spelar också en hel del dattaspel när småbarnsfamiljelivet tillåter det och hänger i Stockholms stora synagoga. Jag har gjort en del år som aktiv i olika delar av Stockholms LS och SAC (mest inom förhandling och inom ekonomin), men är inte lika aktiv nu. När jag bodde i Uppsala var jag med och drev ett oberoende socialistiskt bokkafé. Jag skriver lite här och var i tidningar och ibland översätter jag från och till jiddisch. I grunden är jag utbildad inom filosofi.

    Jag är väl i allmänhet en apo-inspirerad frihetlig socialist, men om det är någon fråga jag brinner extra för är det klimatet. Jag tror att vi både kommer att behöva en storskalig anpassning av ekonomin, inklusive en demokratisering, och jag tror också att vi kommer att behöva hitta sätt att minska den generella energianvändningen och ekologiska kostnaden på vår konsumtion i allmänhet.

  • Helena Viking
    link
    Svenska
    81 month ago

    Aktiv vänsterpartist sedan 2018, tidigare sosse utan hopp.

    Faktaletare, konstnär, miljö och klimat inriktad, nersnöad i 1800 talets politik och filosofi, schackspelare, symbolintresserad, religionsvetenskapligt och historiskt påläst.

    Jobbat med allt från pedagogik till journalism med en kort mellanlandning i webbdesign.

    Jag är pågående och något av en bohem.

    Pågående projekt: Kapitalismen borde endast existera på hobbynivå. Hur bygger vi ett bättre samhällssystem?

    • @samuelM
      link
      Svenska
      41 month ago

      Välkommen! Kul du är här! Vilka gemenskaper/communities/subreddits tycker du verkar roligast? Jag hänger rätt mycket i socialism och klimat

  • Rikard
    link
    Svenska
    71 month ago

    Rikard Linde här. Uppväxt i borgerlig miljö men kontinuerligt rört mig vänsterut. Svag för folkrörelser även om jag inte har så stor praktisk erfarenhet av dem. Ser internet som en bra plats för folkrörelser förutsatt att vi formar dem så att de lyfter och stärker oss. Tycker Aggregatet känns jättebra och hoppas vi kan få till en fin gemenskap här.

    Skriver på growsverige.se för att visa en väg framåt ut ur klimatkrisen och inspirera till handling. Väldigt intresserad av framing, politiskt idéarbete och kommunikation.

  • @danne
    link
    Svenska
    72 months ago

    Jag heter Daniel Karling och är till yrket programmerare och på fritiden aktiv i Vänsterpartiet. Jag har lite olika hobbys som elektronik, bygga saker i alla möjliga material, datorspel och amatörradio.

    Jag anser att klimatet är den viktigaste frågan just nu, och hoppas att vi kan bygga ett jämlikare samhälle för alla när vi ändå är i farten!

  • @comradesocius
    link
    Svenska
    7
    edit-2
    2 months ago

    Ja varför inte. Jag heter Socius, är marxist och var väldigt aktiv i en politisk organisation men letar efter ny just nu. Är utbildad journalist. Jag är intresserad av historia, gaming, fantasy, mest då kring tolkiens fantastiska värld. Ser verkligen fram emot detta forum, alltid kul med ett mer vänsteralternativ till reddit. Väl mött kamrater :) seize the memes of production!

    • @samuelM
      link
      Svenska
      22 months ago

      Välkommen! Kul att vi snabbt blir ett gäng 😎

  • Fri-Henrik
    link
    Svenska
    71 month ago

    Jag är en ganska desillusionerad freds- och klimataktivist med hjärtat till vänster som jobbat inom IT-utbildning sedan mitten av 90-talet.

    Samuel efterfrågade memes så här är ett som kanske passar i en presentationstråd:

    😀

    • @samuelM
      link
      Svenska
      41 month ago

      Meme uppskattas! :)

  • @Tjudit
    link
    Svenska
    71 month ago

    Jag heter Judith. Till yrkes försöker jag synas på nätet men privat håller jag mig mest i bakgrunden så jag får se hur mycket jag kommer att posta här :). Sympatiserar mycket med straight edge kulturen men tycker också att det är spännande med odling, IT säkerhet och att utforska lösningar för en hållbar livsstil.

    • @samuelM
      link
      Svenska
      21 month ago

      Hehe, ja man kan ha sina olika personas i livet och även på nätet 😎